Henkilöauto/4x4/pakettiauton renkaat

stage_image1_lg

Teknologia

Usein kysytyt kysymykset

Continentalin vapaaehtoisesti käynnistämä vaihto-ohjelma

Continental IceContact 3 koossa 205/55 R 16 94 T, 205/60 R 16 96 T ja 215/55 R 16 97 T

Miten tarkastan kuuluvatko ajoneuvoni renkaat vaihto-ohjelmaan?

Tarkastathan renkaasi tuotemerkin (Continental), tuotenimen, koon and DOT-sarjanumeron. Vaihto-ohjelmaan kuuluvat renkaat ovat kooltaan 205/55 R 16 94 T, 205/60 R 16 96 T ja 215/55 R 16 97 T. Vaihto-ohjelmaan kuuluvien renkaiden tuotekuvaukset DOT-sarjanumerot ovat seuraavat:

Tuotekuvaus                  

 DOT-sarjanumerot   

Continental IceContact 3 205/55 R 16 94 T

DOT 1CP03 CWT5 1820

DOT 1CP03 CWT5 1920

Continental IceContact 3 205/60 R 16 96 T

DOT 1CP03 CWTP 1720

DOT 1CP03 CWTP 1820

DOT 1CP03 CWTP 1920

Continental IceContact 3 215/55 R 16 97 T

DOT 1CP03 CWU9 1820

DOT 1CP03 CWU9 1920

DOT-sarjanumero neljä viimeistä numeroa osoittavat valmistusajankohdan (viikko/vuosi). Tämä vapaaehtoisesti käynnistetty vaihto-ohjelma kattaa renkaat, jotka ovat valmistettu viikkojen 17,18 ja 19 aikana, vuonna 2020 ja renkaasta löytyy jokin yllä olevista DOT-sarjanumeroista. Vaihto-ohjelma ei koske muita rengaskokoja, valmistusajankohtia tai tuotenimiä.

Vaihto-ohjelman renkaat ovat myyty Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.


Miten minun tulisi toimia, jos minulla on vaihto-ohjelman kriteerit täyttävät renkaat?

Vaihto-ohjelman kattavat renkaat vaihdetaan renkaat myyneen rengasliikkeen toimesta. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset lisätietoa, vierailethan kotisivuillamme https://www.continental-rengas.fi/henkilauto/teknologia/continental-icecontact-3, josta löytyy myös paikallisen organisaation yhteystiedot.

Vaihdetaanko kaikki yllä mainitut koot?

Kaikki renkaat, jotka täyttävät kriteerit yllä mainittujen kokojen ja DOT-sarjanumeroiden osalta, tullaan vaihtamaan.


Entä vaihto-ohjelmaan sisältyvät renkaat, jotka on viety toiseen maahan?

Mikäli olet epävarma sisältyvätkö renkaasi vaihto-ohjelmaan, olethan yhteydessä paikalliseen rengasliikkeeseen, joka tarkastaa renkaat. Renkaat vaihdetaan myös muissa maissa, mikäli ne ovat ostettu Suomessa, Ruotsissa, Norjassa tai Virossa.


Onko vaihto-ohjelmaan sisältyviä renkaita ollut myynnissä muissa maissa?

Ei. Vaihto-ohjelmaan sisältyvät renkaat ovat toimitettu vain Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Viroon. Mikäli olet epävarma sisältyvätkö renkaasi vaihto-ohjelmaan, olethan yhteydessä paikalliseen rengasliikkeeseen, joka tarkastaa renkaat.


Milloin tämä vaihto-ohjelma alkaa ja miten kauan se kestää?

Vapaaehtoisesti käynnistämämme vaihto-ohjelman aloituspäivämäärä on 5. helmikuuta 2021. Olemme tiedottaneet kansallisia viranomaisia ja olleet yhteydessä jälleenmyyjiimme ohjelman toteutuksesta. Ohjelma jatkuu toistaiseksi, joten renkaat voidaan vaihtaa myös myöhäisempänä ajankohtana (katso myös kohta ’kulut’). Tästä huolimatta suosittelemme vahvasti sinua tarkastamaan renkaasi ennen kuin käytät ajoneuvoasi seuraavan kerran. Kyseiset renkaat on vaihdettava mahdollisimman pian.


Mitä kuluja tästä aiheutuu?

Continental hyvittää uusien renkaiden täyden ostohinnan (sisältäen asennuskulut, tasapainoituksen jne.,) kun vaihto on tehty 31. joulukuuta 2021 mennessä.

31. joulukuuta 2021 jälkeen, korvaus perustuu Continentalin voimassa oleviin takuuehtoihin.


Miksi nämä renkaat vaihdetaan?

Johtuen poikkeamasta tuotantoprosessissa, renkaassa saattaa mahdollisesti tapahtua äkillinen ilmanpainehäviö, joka voi vaikuttaa ajoneuvon käsittelyominaisuuksiin. Tähän päivämäärään mennessä Continentalille ei ole raportoitu onnettomuuksia tai loukkaantumisia, jotka voitaisiin yhdistää vaihto-ohjelman renkaisiin. Tämä vaihto-ohjelma on käynnistetty ennakoivasti ja vapaaehtoisesti, mahdollisten riskien välttämiseksi ajoneuvojen kuljettajille ja muille tienkäyttäjille. Vaihto-ohjelmaan sisältyvät renkaat ovat toimitettu asiakkaille Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Viroon. 

Mitä toimenpiteitä toteutatte tilanteen korjaamiseksi?

Tuotantoprosessi päivitettiin välittömästi poikkeaman havaitsemisen jälkeen. Kaikki muut IceContact 3 -renkaat ovat valmistettu vaatimusten mukaisesti ennen ja jälkeen kyseessä olevia valmistusviikkoja.Onko vaihto-ohjelmaan sisältyvät renkaat aiheuttaneet onnettomuuksia?

Tähän päivämäärään mennessä Continentalille ei ole raportoitu onnettomuuksia tai loukkaantumisia, jotka voitaisiin yhdistää vaihto-ohjelman renkaisiin.


Mitä minun tulisi tehdä, jos minulla on muita kysymyksiä ohjelmaan liittyen?

Olemme koonneet lisätietoja, mukaan lukien paikallisten renkaiden jälleenmyyjien yhteystiedot kotisivuillemme: https://www.continental-rengas.fi/henkilauto/teknologia/continental-icecontact-3. Pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä paikalliseen jälleenmyyjään muiden kysymysten osalta.