Henkilöauto/4x4/pakettiauton renkaat

stage_image1_lg

EU-rengasmerkintä

EU-Rengasmerkintä

EU-Rengasmerkintä, mitä se kertoo sinulle?

Uusi EU-rengasmerkintä

Uusi EU-rengasmerkintä astuu voimaan 1. toukokuuta 2021

Kaikki Euroopan Unionissa myydyt renkaat ovat varustettava EU-rengasmerkinnällä.  Uusi EU-rengasmerkintäjärjestelmä – joka astuu voimaan 1. toukokuuta 2021 – tarjoaa kattavampaa tietoa valituista renkaista ja kattaa myös raskaiden ajoneuvojen renkaat.  Se tarjoaa objektiivista, luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa renkaan kolmen tärkeän  suorituskykyominaisuuden perusteella: vierintävastus, ja siten polttoainetehokkuus, märkäpito ja ulkoinen vierintämelu. Lisäkuvakkeet osoittavat renkaan soveltuvuuden vaikeisiin talviolosuhteisiin (3PMSF kuvake) ja/tai sen jääpito-ominaisuudet, joista jälkimmäinen koskee vain henkilöautonrenkaita.

Uusi merkintäjärjestelmä kattaa henkilöautojen sekä linja- ja kuorma-autojen renkaat. Lisätietoja uudesta EU-rengasmerkintäasetuksesta saat Euroopan komission viralliselta verkkosivustolta.

EU-merkinnän ja lisäkuvakkeiden ymmärtäminen auttaa kuljettajia ja kalustovastaavia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä renkaisiin liittyvään liikenneturvallisuuteen, CO2-päästöjen vähentämiseen ja parempaan polttoainetaloudellisuuteen liittyen.

Huomioithan, että polttoaineen kulutus ja liikenneturvallisuus riippuu vahvasti tien kunnosta ja sääoloista, ajoneuvon tyypistä ja varsinkin ajotavasta.