Henkilöauto/4x4/pakettiauton renkaat

stage_image1_lg

Teknologia

Rengaspainevalvonta

Rengaspainevalvonta ja elektroninen rengaspainevaroitin

Ajamisen turvallisuus ja mukavuus riippuvat suoraan renkaiden kunnosta. Noin 40 % rengasrikoista aiheutuu liian pienistä rengaspaineista.

Continentalin kehittämät järjestelmät valvovat jatkuvasti rengaspaineita ja varoittavat kuljettajaa, jos jonkin pyörän rengaspaine laskee.

Siten rengaspaineita valvovat järjestelmät pystyvät poistamaan usean onnettomuuden syyn ja parantamaan ajamisen turvallisuutta. Sen lisäksi ne pienentävät hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineen kulutusta.

Jos auton rengaspaineet ovat 0,3 baarin verran liian pienet, auto kuluttaa 1,5 prosenttia enemmän polttoainetta ja päästää vastaavasti suuremman määrän hiilidioksidia.

article_66w_image1

Uusi lainsäädäntö Euroopassa

Euroopan komissio on antanut asetuksen, joka vaatii rengaspainevalvonnan pakolliseksi kaikkiin uusiin automalleihin vuodesta 2012 alkaen ja kaikkiin uusiin autoihin vuodesta 2014 alkaen – kuten Yhdysvalloissakin. Rengaspainevalvonta on jo usean automallin vakiovaruste. Nämä järjestelmät antavat tietonsa myös auton muiden järjestelmien käyttöön – esimerkiksi jarrujärjestelmälle.

 

Continentalilla on tuotteillaan erinomainen valmius vastata tulevaisuuden vaatimuksiin ja tehdä autoilusta vieläkin turvallisempaa, ympäristöä kunnioittavampaa ja mukavampaa sekä tehdä rengaspaineiden tarkkailusta kuljettajalle helpompaa. 

Yksityiskohtaista lisätietoa rengaspaineiden valvontaratkaisuista löydät tästä. (Englanniksi)