Henkilöauto/4x4/pakettiauton renkaat

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Nollasta sataan 6,9 sekunnissa, huippunopeutta 235 km/h ja tehoa vahvat 190 hv / 140 kW

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Haasteet

Ajamisen nautintoa kestävämmän kehityksen mukaisesti: AC Schnitzer 99d.

Nollasta sataan 6,9 sekunnissa, huippunopeutta 235 km/h, tehoa 190 hv / 140 kW ja CO2-päästöä vain 99 g/km – onko tämä kaikki edes mahdollista? Ajamisen dynamiikka, ajamisen ilo ja samalla pienemmät päästöt ovat ominaisuuksia, jotka BMW:n nykymalliston jokainen automalli pystyy tarjoamaan. Nämä ominaisuudet tunnettu viritysyritys AC Schnitzer haastaa 99d-konseptiautollaan.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Kuten aina, tavoitteena oli toteuttaa autossa erittäin vaikuttava urheilullisuus, mutta tällä kertaa toiselle tavoitteelle annettiin yhtä suuri tärkeysarvo: Tavoitteena oli osoittaa myös ympäristön kunnioittaminen ja antaa esimakua siitä, mihin suuntaan autoilun trendit seuraavien vuosikymmenten myötä voivat olla menossa.

2. Suorituskyky

Räätälöity voimanlähde

 

AC Schnitzer 99d:ssä on BMW:n taloudellisin dieselmoottori, jota käytetään mallissa 320d EfficientDynamics Edition. Aachenin kaupungissa toimiva viritysyritys nosti moottorin tehon 163 hevosvoimasta 190 hevosvoimaan.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Älykäs painonpudotus.

Auto on uskomattomat 230 kg kevyempi – systemaattisen kevytrakenteisuuden ansiosta. Litiumioniakku ja materiaalit kuten hiilikuitu, magnesium ja titaani ovat auttaneet toteuttamaan tämän dramaattisen suuren painonpudotuksen. Yksikään BMW:n automalleista ei ole kevyempi!

Vallankumouksellinen painonpudotus

Peräti 35 kiloa on onnistuttu vähentämään suoraan pyöriin liittyvillä osilla. Painoa vähentävät ja auton käsiteltävyyttä parantavat lentokoneteollisuudessa käytetyt materiaalit sekä AC Schnitzerin valmistamat etupyörien nelimäntäiset suurtehojarrusatulat, kevytrakenteiset jarrulaitteet ja jarrupalojen palautusmekanismit. Keveyttä tuovat lisää myös yksiosaiset, suurlujat tyypin VIII taotut vanteet ja titaanista valmistetut pyöränpultit.

erfolgsstory_acschnitzer_05

Conti mukana

Continental BLUECO on erityisesti AC Schnitzer 99d -autoon kehitetty konsepti. Tämä ContiSportContact 5P -renkaisiin perustuva rengastyyppi varmistaa optimaalisen vierinvastuksen, erinomaisen kaarreajopidon, sekä ZR-luokan huippunopeuden yli 240 km/h.

3. Menestys

Ilman kompromisseja

Parempi aerodynamiikka, pienempi omamassa ja pienemmät kitkat – mutta samalla se sama ajamisen kompromissiton nautinto, josta AC Schnitzerin asiakkaat ovat saaneet nauttia jo yli 20 vuoden ajan. Haasteet otettiin vastaan ja tavoitteet saavutettiin! Tulokset olivat niin vakuuttavia, että AC Schnitzerin oli keksittävä tälle uraauurtavalle autokonseptilleen uusi nimi: "Efficient Performance".

erfolgsstory_acschnitzer_06

Keskitytään oleelliseen tekemättä kompromisseja varusteiden suhteen: Konseptiautomallissa 99d on tietenkin varusteena kaikki nykyaikainen turvallisuusvarusteista kuten turvatyynyt ja ESC-ajonvakautus alkaen aina multimediajärjestelmään saakka (esimerkiksi ajotietokone on linkitettävissä iPhonen kanssa).

 

Vain 3,8 litraa dieseliä 100 kilometrillä. Vaikea uskoa, mutta silti totta. Toisaalta on sääli, että tämä unelma on toteutunut vain ainutkertaisena konseptiautona, joka on tehty ainoastaan tekniseksi näyttelykappaleeksi eikä myyntiin.