Products for Transport

VECTO

Muutos on tulossa. Me olemme valmiita, oletko sinä?

Lyhyesti

CO₂-määräykset ja VECTO lyhyesti.

Start

Kuvaus

Tehokkaiden kuljetusten suhteen kuorma-autot ovat taloutemme selkäranka.
Mutta: tieliikenteen määrä kasvaa, päästöt lisääntyvät.
Ja koska kuorma- ja linja-autojen osuus on noin neljännes kaikista tieliikenteen CO₂-päästöistä, polttoaineenkulutuksen – ja siten päästöjen – vähentäminen on välttämätöntä. Pysyäksesi kilpailukykyisenä. Ja terveen planeetan vuoksi.

Siksi EU on esitellyt uudet ajoneuvovalmistajia koskevat säännökset. Nämä tarkoittavat uusien raskaiden ajoneuvojen keskimääräisten CO₂-päästöjen vähentämistä 15 % vuoteen 2025 mennessä ja 30 % vuoteen 2030 mennessä. Jos valmistajat eivät onnistu tässä, ne joutuvat maksamaan rangaistusmaksuja kustakin ajoneuvosta. Ja vaikka nykyiset säännökset kohdistuvat ensisijaisesti kuorma-autovalmistajiin, tulevat säännökset, joiden odotetaan tulevan ennen pitkää, vaikuttavat myös kuljetusalan yrityksiin.
Vähentämistavoitteiden saavuttamisen varmistamiseksi EU on kehittänyt pakollisen simulointityökalun nimeltään VECTO.

VECTOn avulla ajoneuvovalmistajat pystyvät simuloimaan erilaisten kuorma-autokokoonpanojen yksilöllisiä CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta. Laskemiseen työkalu käyttää useita standardoituja parametreja – kuten simuloitu ajokäyttäytyminen, moottorin suorituskyky, ilmanvastus ja renkaiden vierintävastus.
Näin havainnollistetaan eri ajoneuvokokoonpanojen päästöjä ja polttoaineenkulutusta ja vaikutetaan myönteisesti koko kaluston polttoainetehokkuuteen.

Renkaiden osalta vierintävastus on yksi tärkeimmistä polttoainekustannuksiin vaikuttavista tekijöistä ja voi muodostaa jopa 30 % kalustosi kokonaiskustannuksista. Samalla kun renkaiden polttoainetehokkuus on tärkeää ostettaessa uusia kuorma-autonrenkaita, monet muut yhtä tärkeät renkaisiin liittyvät suorituskykytekijät riippuvat paljon kalustosi käyttöprofiilista.

Oikeat renkaat juuri sinun liiketoimintaasi? Autamme sinua valitsemaan.


Lataa infografiikka.

Takaisin